Her i haven anlagde vi de første stenmels stier i 2006. Vi har været rigtig glade for dette valg, ikke fordi de er vedligeholdelsesfrie, men fordi de kan benyttes til mange timers cykling rundt og rundt i haven. Her er det Viggo fra i sommers på sin hurtige cykel. Vi har ikke så meget græsplæne tilbage til leg, men børnene bruger også stierne, havebassinen og alle krogene til forskellige lege!!! Der kan virkelig komme fart på cyklerne og der kan laves gode lange bremsespor i stenmelet.

5 kommentarer:

 1. Vilken härlig trädgård!
  Mariana

  SvarSlet
 2. Jeg så, at I havde meldt jer som læsere af min blog i dag, efter Tante Grøn havde lavet sit dejlige indlæg om hendes have og maleri af hendes datter, så jeg ville lige kigge forbi jeres blog.

  Efter billederne at dømme har I en helt vidunderlig have, som ser spændende ud.

  Tante Grøn har faktisk for nylig anbefalet mig at lave stenmelsstier, da jeg beklagede mig over, at jeg vist manglede ordentlige stier i min lille have. Græsset er noget ...... slidt og fraværende flere steder. En havenabo fortalte mig, at stenmel sviner, fordi man slæber det rundt alle vegne. Hvad siger I til det?

  SvarSlet
 3. Hej Nette.
  Tak for din fine kommentar :).
  Din nabo har ret i at man slæber stenmelet med under skoene, nu bor vi på landet og er vant til at slæbe meget med ind. Men jeg kan sige dig at jeg finder masser af stenmel,når jeg skal gøre rent i vores gang og i vores bil. Men men men alligevel er jeg SÅ glad for vores stenmels stier, de giver så meget til havens udtryk. Det er jo´ligesom vores brændeovn, den sviner også en del når vi tager brænde ind, men hvor er det godt at tænde op i den og mærke varmen efter en lang dag i haven!!!
  Mange hilsener fra Anne-Mette.

  SvarSlet
 4. Tak for svar. Sikken dejlig måde at anskue tingene på :0)

  SvarSlet
 5. Hej Nette.
  Jeg håber du får lavet dine stenmels stier. Vores erfaring er, at det er vigtigt at grave et godt lag af græs og jord af (ca. 15-20cm),lægge stabil grus nederst og så stenmel ovenpå. Det giver en bedre nedsivning af regnvand og giver mindre ukrudt. Ja stierne er ikke fri for ukrudt, vi hakker stierne og river jævnligt stierne med hakkejern og bagefter løvriven, og samler græs og ukrudt op!!
  Det lyder måske som meget omstændigt, men synes personligt at det giver mig en ro at `hygge´med dette. Og det giver et roligt udtryk til haven, hvis stierne er ordnet, selvom der måske er lidt ukrudt i bedene.
  Dette er haveterapi ;) Anne-Mette.

  SvarSlet