Fersken


I bunden af haven ligger også bedene med de ferskenfarvede blomster. Vi har masser af roser der changerer i lyserøde, lys orange og med et strejf at gult ligesom i en moden fersken. Vi har også mikset lidt limegrønt i, for at få bedet til at stråle op af friske farver. I baggrunden har vi sat en rød Berberishæk som er ved at vokse op og blive tæt.

Vi har plantet dagliljer af forskellige slags
Alcea, Lægestokrose "Park Alle"
Torskemund Linaria triornithophora.
Lilje kan ikke huske navnet.

PS. klik på billederne for at forstøre dem.8 kommentarer:

 1. Dejlige blomster hver for sig.... og sammen.

  SvarSlet
 2. Mht. rosen: Er det Grace?
  Lime er i øvrigt en fantastisk farve til at binde andet sammen med. Den virker anonym, selvom der faktisk er masser af farve! Nå - det lød lidt knudret... Forstår I?

  SvarSlet
 3. Ja det er rigtigt Marie-Louise,det er det den hedder. Kunne ikke lige huske hvad den hed!
  Limegrønt kan bruges i mange forskellige farvesammensætninger ligesom sort/mørkerød,så jeg forstår fuldt ud hvad du mener;)
  Udover løvefod eller tobak,(langsdorfii??)som vi har masser af i haven, har du så nogle gode limefarvede blomster du kan anbefale??
  Anne-Mette.

  SvarSlet
 4. Hej på skønne Bornholm.

  Dejlige dejlige billeder endnu engang:o)Jeg labber dem i mig som en kat labber fløde:o)

  Jeg har fået et lillebitte stykke nyt havejord og nu går jeg og fantaserer om farvetemaer igen igen. Det er nemlig den allersjoveste havedisciplin i min optik. Jeg har både tænkt i ferskenfarvet og i lime. Måske skulle man kombinerer dem som I så smukt har gjort.
  Lime er jo en fin staffagefarve til alt. Lime og ren blåt synes jeg også vildt godt om.

  Sidste efterår plantede vi en masse ferskenfarvede roser som skal espalieres ud omkring vores terrasse og jeg er meget meget spændt på, hvordan det kommer til at tage sig ud.

  Har I den fine lille vårskærm? Og den smukke rosenvejbred? De vil gøre sig fint i forkanten af det ferskenfarvede/limegrønne bed. Jeg har mixet pastelgult, cremehvidt og limegrønt i et bed.

  Når I er bosiddende på Bornholm er I vel så heldige også at have lundgylden i jeres have? Det er en vidunderlig plante, som jo desværre er helt umulig at få fat på.

  Idag har jeg været ude og rive efterårskvas og blade væk i bedene og jeg synes helt bestemt at jeg hørte lærkesang. Der var virkelig forårsstemning og nu skal jeg handle hurtigt for at klargøre bedene for det pibler så meget op af jorden nul, at jeg kommer til at jokke for mange lægvækster ned, hvis ikke jeg lægger mig i selen.

  Hav en dejlig weekend.

  (Lime) grønne havehilsner

  SvarSlet
 5. PS: Hvis I har nogle navne på ferskenfarvede stauder I kan anbefale, er jeg lutter øren:o)

  Weekendhilsner fra havebumsen

  SvarSlet
 6. Så herlige sommerlige bilder. Det er akkurat dette vi behøver nå =) Nydelige bilder, og spesielt "Park Alle". Den var bare utrolig lekker!
  Ha en fin helg!

  SvarSlet
 7. kære tante grøn. Det har virkelig været en udfordring at finde fersken farvede blomster, vi havde ikke undersøgt på forhånd hvilke stauder vi ville have i bedet, vi tænkte bare at vi ville lave et ferskenfarvet bed...)Og vi lavede det kæmpe stort, så det er først nu at stauderne er begyndt at brede sig.Vi har også indført nogle lysegule Plomis, og de førte år havde vi fyldt med store ferskenfarvede fingerbøl. Så vi er også selv stadig på jagt efter nye stauder/sommerblomster.
  Som bedfyldere har vi også brugt rød havemælde.
  God aften. Anne-Mette.

  SvarSlet